Selecteer een pagina

Het eerste halfjaar van 2023 zit erop, tijd dus voor jou om terug te kijken! Welke doelen stelde jij jezelf begin dit jaar? En, lig je nog op koers? Door datagedreven te werken heb je er zo zicht op én kun je onbezorgd de zomer in. Zeilen uit en gaan.

 

Datagedreven werken?

Datagedreven werken dus. Eigenlijk heel simpel: je werkt op basis van feiten. Dat begint bij het verzamelen van cijfers over bijvoorbeeld ziekteverzuim, klantretentie, klanttevredenheid en ga zo maar door. Door goed inzicht in de cijfers te hebben werk je zo efficiënt mogelijk. En net zo belangrijk: je kunt direct bijsturen als je iets mis ziet gaan.

Misschien stelde jij je begint dit jaar wel het doel om tien nieuwe medewerkers binnen te halen. Zijn het er na een halfjaar nul? Dan lig je niet bepaald op koers. Dat snap je natuurlijk zonder datagedreven te werken ook wel. Maar stel dat het om meerdere, samenhangende kpi’s gaat: zie jij door de bomen het bos dan nog? Als alle cijfers door elkaar heen gaan lopen raak je al snel het overzicht kwijt.

 

Zorg voor een behouden vaart

Een dashboard helpt je overzicht houden. Je hebt in één oogopslag alle belangrijke statistieken van jouw bedrijf voor je. Omdat het dashboard interactief is klik je meteen door naar de informatie die jij nodig hebt. En het is ook nog eens altijd bijgewerkt, waardoor jij met de meest recente informatie werkt. Die analyseer je. Dan kun jij op de kwartaalbijeenkomst precies vertellen hoe jouw bedrijf ervoor staat. Zo hou je de wind lekker in de zeilen.

 

Verder varen

Tijd voor de zomer. Wil jij zonder stress naar je vakantieadres, zorg dan dat je inzicht hebt in je organisatie. Zodra je je belangrijke data op een rij hebt staan in een dashboard, zie jij of je nog op koers ligt om je doelen van dit jaar te halen. Mis jij de boot, of lig je op koers?

Krijg inzicht in je organisatie